road to THE 2026
WINTER OLYMPICS

Europa Cup en Junior World Championships in St. Moritz

De afgelopen vier dagen hebben de Europa Cup en Junior World Championships plaatsgevonden in St. Moritz, Zwitserland.

Donderdag 18 januari stonden de Women's Monobob en de 2-mans Bobslee races op het programma. Deze races waren onderdeel van de Europa Cup. In de discipline Women's Monobob deden Robin Post en Loren Djolo mee namens Team NewCold. Robin Post behaalde de 13e plek en Loren Djolo de 17e plek. De tweemansslee bestond uit piloot Dave Wesselink en remmer Jelen Franjić. Van de 30 deelnemende tweemanssleeën eindigden zij op de 19e plek.

De tweede dag van de Europa Cup, 19 januari, bestond uit de 2-vrouws en de 4-mans Bobslee races. Piloot Robin Post werd samen met remster Eline Boonstra 9e in de 2-vrouwscompetitie. Voor remster Janna Doumpas was het haar officiële debuut op het ijs. Samen met piloot Loren Djolo pakte ze de 12e plaats in de Europa Cup. De 4-mansslee bestaande uit Dave Wesselink, Jelen Franjić, Joris Pals en Stephan Huis in 't Veld heeft een uitstekende prestatie neergezet. Na de eerste run pakten ze de 7e plek. De tweede run was nog veel beter en hierdoor behaalden de mannen uiteindelijk de 5e plek. Dit betekende dat de mannen van Team NewCold aanwezig waren bij de prijzenceremonie van de Europa Cup in St. Moritz.


In het weekend, 20 en 21 januari, vonden de Junior World Championships plaats. Hieronder de resultaten van deze competitie.

Women's Monobob

- Robin Post: 10e

- Loren Djolo: 11e

2-man Bobsleigh

- Dave Wesselink & Jelen Franjic: 13e

2-woman Bobsleigh

- Loren Djolo & Janna Doumpas: 8e

- Robin Post & Marjolein Bolten: 9e

4-man Bobsleigh

- Dave Wesselink, Jelen Franjić, Stephan Huis in 't Veld & Joris Pals: 9e


Foto: Viesturs Lacis



meer informatie?
neem contact met ons op

Contact opnemen   →