road to THE 2026
WINTER OLYMPICS

Ruim 20 atleten geselecteerd voor Team NewCold

Op Papendal heeft de Bob- en Sleebond Nederland (BSBN) de samenstelling van de nieuwe selectie voor de Olympische periode tot en met de Spelen in Milaan en Cortina d’Ampezzo 2026 bekendgemaakt. Ruim 20 atleten maken deel uit van Team NewCold. Onder hen de winnares van brons op het skeleton bij de Spelen van Beijing 2022, Kimberley Bos. Zij trekt komend seizoen op met winnares van het zilver bij die Spelen, de Australische Jackie Narracott, die zich bij Team NewCold heeft aangesloten.

Niet eerder presenteerde de BSBN een team van deze omvang. Kimberley Bos en Jackie Narracott werken onder leiding van coaches Kristan Bromley en Joska Le Conté en fysiotherapeut Maarten Heisen een World Cup-seizoen af. Daarnaast zijn er maar liefst acht nieuwe skeletonners, waarvan drie in de jeugdleeftijd. Ook is er voor het eerst een rodelaar onderdeel van het team.

De bobsleeërs gaan met oud-gedienden Stephan Huis in ’t Veld, Janko en Jelen Franjic en een groot aantal nieuwe atleten, het nieuwe seizoen in. Stephan gaat daarbij als stuurman aan de slag als opvolger van Ivo de Bruin, die stopte als piloot na de Olympische Winterspelen van Beijing en daarmee een actieve carrière van ruim twaalf jaar beëindigde. In totaal beginnen twaalf sporters, twee vrouwen en tien mannen, aan het programma dat vooral uit trainingskampen en deelname aan enkele Europa Cup-wedstrijden zal bestaan.

Wim Noorman, voorzitter van de BSBN, is trots op Team NewCold: “Door onze nieuwe overeenkomst met NewCold, zijn we in staat een uitgebreid programma te draaien. We zijn blij dat we met NewCold zich, na het begin in 2021, een vierjarige overeenkomst hebben kunnen afsluiten. Dat creëert een mooie basis waarop we nu kunnen bouwen.”

Technisch directeur Vincent Kortbeek, die op 1 november overstapt naar de Atletiekunie, neemt met een gerust hart afscheid: “Het is voor de BSBN uitdagend om met een dergelijk groot team aan de slag te gaan. Het is een mooie mix van jong talent en enkele sporters hebben inmiddels deelname aan de Olympische Spelen op hun CV staan. Daarnaast ontstaat door NewCold ook de mogelijkheid voor Kimberley Bos om samen te werken met de Australische Jackie Narracott. Ik ben ervan overtuigd dat zij elkaar beter gaan maken en dat we komend seizoen goede World Cup-resultaten van die dames mogen verwachten.”

Bram Hage, CEO van NewCold: “Afgelopen winter heb ik kennis mogen maken met deze prachtige sport en heb van dichtbij de toewijding, het enthousiasme, fanatisme en beleving kunnen zien. Het deed ons als NewCold goed dat er zo’n grote afvaardiging naar de Spelen mocht afreizen en het brons van Kimberley was natuurlijk fantastisch. Wij willen graag een steentje bijdragen aan het succes en stappen vol overtuiging in een nieuw avontuur van vier jaar op weg naar de Spelen van 2026.”

AtletenJackie Narracottskeleton World Cup AustraliëKimberley Bosskeleton World CupEdeLinda Propbobslee remmerBergen op ZoomSander de Haanskeleton jeugdSneekEline Boonstrabobslee remmerBurgumBor van den BergskeletonSchoonhovenGidon BanteskeletonEnschedeFelix de Witskeleton jeugdDrontenGuido PersoonskeletonMonsterAnnelies van DijkskeletonVeenendaalDave Wesselinkbobslee pilootHeilooRobin Postbobslee pilootWieringerwerfJelen Fanjicbobslee remmerBredaJoeri van KuppeveldskeletonNijmegenJanko Franjicbobslee remmerBredaLoren Djolobobslee pilootHerkenboschJoris Palsbobslee remmerDuivendrechtStephan huis in 't Veldbobslee pilootBergen op ZoomJaybre Waubobslee remmerMaastrichtFlorijn de Haasskeleton jeugdAmstelveenSibren Vuurbergbobslee remmerEnschedeLeon ten Kloosterbobslee remmerZwolleMees van Burenrodelen jeugdEverdingen StaffIvo de Bruinbobslee ECCanadaKristan Bromleyskeleton World CupEngelandJoska Le Contéskeleton World Cup/jeugdSoesterbergMaarten Heisenskeleton World CupEdeMike Rogalsskeleton ECUSA

meer informatie?
neem contact met ons op

Contact opnemen   →