road to THE 2026
WINTER OLYMPICS

Team NewCold bereidt zich voor op het nieuwe seizoen

Aan de vooravond van het nieuwe winterseizoen heeft Team NewCold zich gepresenteerd op Papendal.  De Bob- en Sleebond Nederland (BSBN) heeft in totaal 24 atleten geselecteerd voor het nieuwe seizoen: één rodelaar, negen skeletonners en veertien bobsleeërs. Zij bereiden zich voor op het komende seizoen, maar de ogen zijn ook gericht op de Olympische Spelen in Milaan en Cortina d’Ampezzo 2026.

Bondscoaches Joska Le Conté (skeleton) en Ivo de Bruin (bobsleeën) hebben beiden alweer sinds het voorjaar de ogen gericht op de winter van 2023/24. Joska Le Conté ontfermt zich vooral over de skeletonners met Kimberley Bos als voornaamste blikvanger. Kimberley Bos won bij de Olympische Winterspelen in Beijing een bronzen medaille en wist in 2021/22 de wereldbeker op haar naam te schrijven. Afgelopen seizoen werd ze tweede tijdens de WK in het Zwitserse St. Moritz. Joska over het komende seizoen: “Ik denk dat we vooruit mogen kijken naar een mooi seizoen waar veel leuke races op het programma staan, met veel banen waar Kimberley goed uit de voeten kan. Het deelnemersveld in de World Cup is flink groter geworden dus dat zal even wennen zijn.”

Haar collega bij het bobsleeën, Ivo de Bruin: “We zijn door de langlopende samenwerking met NewCold in staat om verder dan alleen het komende seizoen te kijken. Daarom kunnen we talenten klaarstomen. We hebben nu met Dave Wesselink, Loren Djolo en Robin Post drie atleten die we opleiden tot piloot. Komend seizoen is vooral gericht op opleiding, maar we gaan ze hier en daar ook al wedstrijdervaring op laten doen.”

Andrea van Heugten-Hatlova neemt namens de BSBN een deel van de begeleiding van rodelaar Mees van Buren voor haar rekening: “We hebben in de persoon van Mees een rodelaar in ons team opgenomen. Hij maakt kans om als eerste rodelaar namens de BSBN zijn opwachting te maken op de Jeugd Olympische Spelen. Hij kan voor een groot deel aansluiten bij het programma van de internationale rodelfederatie, maar daar waar mogelijk zal ik hem ook begeleiden en ondersteunen.”

Wim Noorman, voorzitter van de BSBN, is trots op Team NewCold: “We hebben, mede vanwege de uitstekende samenwerking met NewCold, vorig seizoen al een omvangrijk team kunnen presenteren. We borduren nu voort op die weg en het voelt comfortabel dat NewCold zich tot en met de Spelen van 2026 aan ons heeft verbonden. Ik heb veel vertrouwen in het nieuwe seizoen en kijk reikhalzend uit naar de wereldkampioenschappen op Kimberleys favoriete baan in Winterberg.”

Technisch directeur Joska Le Conté combineert die rol met die van coach van Kimberley Bos: “Zowel bij het bobsleeën, skeleton als rodelen hebben de atleten afgelopen jaar grote stappen gezet op fysiek vlak. Het is mooi om te zien hoe ze ook elkaar beter maken. Ze zijn nog steeds vroeg in hun carrière dus de focus ligt nog steeds wel op ervaring opdoen maar toch hebben we ook de ambitie om volgend seizoen met meer teams in de World Cup aan de start te staan. Voor de jeugd bij het skeleton en rodelen, zijn alle ogen gericht op de Youth Olympic Games, maar het is mooi om te zien dat zij ook al verder aan het kijken zijn dan alleen dat evenement”

Bram Hage, CEO van NewCold: “We zijn er trots op dat we het Nederlands team kunnen en mogen steunen. Zij streven naar wereldwijd succes en tonen daarbij passie en een toewijding. Alles is erop gericht om continu te verbeteren, te innoveren en te groeien. Juist dat zijn de waarden die we delen als bedrijf en als Team NewCold."

Het complete Team NewCold 2023/24 bestaat uit:


Atleten

Kimberley Bos - skeleton World Cup

Sander de Haan - skeleton jeugd

Eline Boonstra - bobslee remmer

Dave Wesselink - bobslee piloot

Bor van den Berg - skeleton

Gidon Bante - skeleton

Felix de Wit - skeleton jeugd

Guido Persoon - skeleton

Annelies van Dijk - skeleton

Jelen Franjic - bobslee remmer

Joeri van Kuppeveld - skeleton

Janko Franjic - bobslee remmer

Loren Djolo - bobslee piloot

Joris Pals - bobslee remmer

Stephan Huis in 't Veld - bobslee remmer

Jaybre Wau - bobslee remmer

Florijn de Haas - skeleton jeugd

Sibren Vuurberg - bobslee remmer

Leon ten Klooster - bobslee remmer

Mees van Buren - rodelen jeugd

Jo-Ann Piqué - bobslee remmer

Janna Doumpas - bobslee remmer

Marjolein Bolten - bobslee remmer

Robin Post - bobslee piloot


Staff

Kristan Bromley - skeleton World Cup

Joska Le Conté - skeleton World Cup/jeugd

Ivo de Bruin - bobslee Europa Cup

Mike Rogals - skeleton Europa Cup

Maarten Heisen (fysio) - skeleton World Cup

Jeroen Boeijen (fysio) - skeleton World Cup

Auke Klarenbeek -skeleton World Cup

meer informatie?
neem contact met ons op

Contact opnemen   →